Cuatro Rayas vermouth apero bolletjes
Warm de vermouth op in een pan terwijl je de blaadjes gelatine laat weken in koud water.
Voeg het kaneelstokje bij de vermouth en verwijder deze wanneer de vloeistof kookt.
Voeg het citroensap, suiker en gelatineblaadjes toe en roer tot alles is opgelost. Neem de pan van het vuur.
Leg 2 stukjes olijf in een bolvorm of glaasjes en vul deze op met het mengsel en laat minstens 1 uur afkoelen in de koelkast tot het gestold is.
Om te serveren, haal de gelei uit de vormen en leg deze op een schijfje geitenkaas.
Neem daarnaast een glas gevuld met ijs, een schijfje pompelmoes en een kaneelstokje. Vul deze met de Cuatro Rayas Verdejo Vermouth.
Pan con tomate
Rooster de plakken brood aan beide kanten en wrijf de teentjes look op de warme sneedjes.
Leg 1 EL tomatenpuree op het brood en besprenkel met olijfolie.
Bestrooi met zout en peper.
Voeg eventueel sneedje Serrano- of Ibéricoham toe.
Manchego toast
Snij het brood in dunne sneden en rooster het onder een hete grill.
Schaaf de kaas in grote stukken ( met een dunschiller of kaasschaaf).
Beleg de toast met kaas, bestrooi met gerookt paprikapoeder en besprenkel met olijfolie.
Scampi met knoflookbonen (tapa voor 6 pers.)
Kikkererwten met chorizo (tapa voor 4 pers.)
Sardines Rillette